Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο καρότσι

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο καρότσι

Το να αποφασίσετε τι καροτσάκι να αγοράσετε για το μωρό σας είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που θα λάβετε. Το καρότσι σας θα είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα κομμάτια βρεφικών εργαλείων. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι είδους καρότσι μπορεί να χρειαστείτε και ποιες δυνατότητες είναι σημαντικές για εσάς.

Αυτός ο γρήγορος οδηγός καλύπτει τους κύριους τύπους καροτσιών. Τι πρέπει να θυμάστε καθώς ψωνίζετε και τις δυνατότητες που εκτιμούν περισσότερο οι γονείς. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε όλα τα απαραίτητα πράγματα για το πώς να επιλέξετε το κατάλληλο καρότσι.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός καροτσιού

Η επιλογή του κατάλληλου καροτσιού για την οικογένειά σας εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Αυτό που λειτουργεί για μια οικογένεια μπορεί να μην είναι σωστό για μια άλλη για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Όπως για παράδειγμα το κόστος, ο τρόπος ζωής και το μέγεθος της οικογένειας. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε όλα αυτά τα πράγματα προτού αποφασίσετε ποια καροτσάκι θα σας ταιριάζει.

Κόστος: Οι πρώτοι γονείς συχνά συγκλονίζονται από το κόστος των καροτσιών. Εάν έχετε τον προϋπολογισμό για να ξοδέψετε περισσότερα, τα πιο ακριβά καροτσάκια διαθέτουν συχνά επιπλέον πράγματα όπως καλύτερα συστήματα ανάρτησης και ευκολότερη ευελιξία, υφάσματα και επιλογές χρωμάτων υψηλότερης ποιότητας και αρθρωτά καθίσματα που μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ εμπρός και πίσω ή να μετατραπούν για να κρατούν περισσότερα από ένα παιδί. Αλλά μην μένετε υπερβολικά στον προϋπολογισμό. Καροτσάκια υψηλότερου επιπέδου μπορεί να κοστίζουν πάνω από χίλια ευρώ ή περισσότερα. Είναι επίσης (πολύ) πιθανό να πάρετε ένα καροτσάκι που ταιριάζει στις ανάγκες σας φθηνότερα.

Τρόπος ζωής: Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε να αγοράσετε ένα καροτσάκι. Είστε μια οικογένεια πόλης που θα χρησιμοποιεί το καροτσάκι σας όλη την ημέρα ή μια προαστιακή οικογένεια που θα το χρειαστεί κυρίως για περιπάτους στη γειτονιά και για σύντομα ταξίδια μακριά από το σπίτι; Τι είδους χώρο έχετε στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σας για αποθήκευση καροτσιού; Θα χρειαστεί να ανεβάσετε το καροτσάκι σας πάνω από σκάλες ή σε μέσα μαζικής μεταφοράς; Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα καρότσι για όλες τις ανάγκες σας ή να αγοράσετε ένα καροτσάκι για όλες τις χρήσεις και στη συνέχεια να προσθέσετε ένα καροτσάκι ταξιδιού ή τζόκινγκ καθώς το μικρό σας μεγαλώνει; Το καροτσάκι σας πρέπει να καλύψει τις ανάγκες του τρόπου ζωής σας, οπότε σκεφτείτε προσεκτικά αυτές τις ερωτήσεις και πολλά άλλα πριν αποφασίσετε τι σας ταιριάζει.

Μέγεθος οικογένειας: Εάν είστε μια οικογένεια μεμονωμένα ή θέλετε να έχετε αρκετά χρόνια μεταξύ αδελφών, ένα καρότσι θα λειτουργήσει καλά. Αλλά αν νομίζετε ότι υπάρχει πιθανότητα να έχετε ένα άλλο παιδί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σκεφτείτε ένα καρότσι που μπορεί να μετατραπεί σε διπλό ή ακόμη και να φιλοξενήσει έως και τρία παιδιά (δύο θέσεις + ένα καροτσάκι). Οι γονείς λένε ότι για ένα πράγμα που μετανιώνουν είναι ότι δεν μπορούν να επενδύσουν σε ένα καρότσι που θα μετατραπεί σε διπλό.

Τύποι καροτσιών Υπάρχει ένας τύπος καροτσιού για σχεδόν κάθε κατάσταση – από τζόκινγκ έως ταξίδια μέχρι βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Ακολουθεί μια ανάλυση του τι είναι:

Cybex Balios S Lux SLV Deep Black Σύστημα Μεταφοράς 2 σε 1 - Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο καρότσι

Καροτσάκι για όλες τις χρήσεις: Επίσης γνωστό ως καθημερινό ή πλήρες καρότσι, ένα καροτσάκι για όλες τις χρήσεις είναι ιδανικό για τα πάντα, από μια βόλτα στη γειτονιά έως ένα οικογενειακό ταξίδι στον ζωολογικό κήπο. Αυτά είναι συνήθως συμπαγή καροτσάκια που συνδυάζουν μια ομαλή διαδρομή με βολικά χαρακτηριστικά, όπως καλάθι αποθήκευσης και θήκες. Τα περισσότερα (αλλά όχι όλα) καροτσάκια για όλες τις χρήσεις βρίσκονται στη βαρύτερη, πιο ογκώδη πλευρά και χρειάζονται λίγη προσπάθεια για να διπλώσουν. Διαφέρουν στην τιμή από τόσο χαμηλές όσο μερικές εκατοντάδες ευρώ έως πάνω από χίλια, και μερικά είναι επίσης αρθρωτά και έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν την κατεύθυνση του καθίσματος ή να προσθέσουν σε άλλη θέση ή κάθισμα καροτσιού (μια περιοχή για να σταθεί και να οδηγεί ένα μικρό παιδί ) κάτω στο δρόμο. Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μας καροτσάκια για όλες τις χρήσεις.

Cybex Βρεφικό Καρότσι Libelle River Blue

Ελαφρύ καρότσι: Αυτά τα καροτσάκια μπορούν επίσης να ονομαστούν καροτσάκια ταξιδιού ή καροτσάκια ομπρέλας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτός ο τύπος καροτσιού ζυγίζει λιγότερο από το μέσο καροτσάκι και χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια για να σηκώσετε και να τα βγάλετε από το αυτοκίνητο σας ή να τα μεταφέρετε στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα ελαφριά καροτσάκια έχουν συνήθως πιο λεπτό προφίλ για πιο εύκολη πλοήγηση σε στενές πόρτες και σε γεμάτα πεζοδρόμια. Είναι επίσης υπέροχα για ταξίδια. Μερικά διπλώνονται αρκετά ώστε να χωράν σε χώρους αεροπλάνων. Όπως και οι περισσότεροι τύποι καροτσιών, διαφέρουν πολύ στην τιμή. Αυτά τα καροτσάκια ταξινομούνται ως σταθερά αγαπημένα.

Kikka Boo Καρότσι Libro Light Grey

Καρότσι Περιπάτου: Αν σας αρέσει να τρέχετε, αυτά τα καροτσάκια σας επιτρέπουν να μεταφέρετε το μωρό σας μαζί για τη βόλτα. Τα καροτσάκια τζόκινγκ είναι επίσης ιδανικά για να διασχίζουν ανώμαλα εδάφη. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά με αναρτημένα συστήματα ανάρτησης, κατασκευάζονται για να απορροφούν την αναπήδηση που έρχεται μαζί με πιο έντονες ταχύτητες ή ανώμαλες επιφάνειες. Έχουν μεγάλους τροχούς με εμπρόσθιο τροχό που είτε περιστρέφεται είτε μπορεί να στερεωθεί στη θέση του ανάλογα με το αν χρειάζεστε να στρίψετε γρήγορα ή να είστε πιο σταθεροί σε γρήγορες ταχύτητες. Ορισμένα διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως φρένα χειρός για να σταματήσουν ή να επιβραδύνουν το καρότσι στην κατηφόρα ή πολύ μεγάλα κουβούκλια για να προστατεύσουν το μικρό σας από τον ήλιο. Λόγω των μεγάλων τροχών και των επιπλέον συστημάτων ανάρτησης, τα περισσότερα καροτσάκια τζόκινγκ είναι βαριά και ογκώδη και παρόλο που μερικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τη γέννηση εάν επιτρέπουν ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου, δεν συνιστάται να τρέχετε με το μικρό σας σε ένα καρότσι τζόκινγκ μέχρι να είναι περίπου οκτώ μηνών.

Chicco Καρότσι Διδύμων OHlala Silver Cat

Καρότσια διδύμων: Για δίδυμα ή παιδιά που γεννιούνται κοντά, ένα διπλό καροτσάκι μπορεί να είναι χρήσιμο. Υπάρχουν δύο σχέδια για να διαλέξετε: διπλανά διπλά (και τα δύο καθίσματα το ένα δίπλα στο άλλο), ή σε σειρά, που ονομάζονται επίσης διαδοχικά ή μονό (καθίσματα το ένα μπροστά από το άλλο). Υπάρχουν επίσης μετατρέψιμα καροτσάκια που ξεκινούν με ένα κάθισμα και έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν και άλλο για ένα δεύτερο παιδί. Εάν έχετε δίδυμα και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα διπλό καροτσάκι από τη γέννηση, θα θελήσετε να αναζητήσετε ένα καροτσάκι που να επιτρέπει δύο παιδικά καθίσματα ταυτόχρονα.

Quax Avenue Havana Trio Σύστημα Καροτσιού 3 σε 1

Σύστημα μεταφοράς: Ένα σύστημα μεταφοράς έρχεται με ένα καρότσι και ένα κάθισμα αυτοκινήτου που προσκολλάται ακριβώς σε αυτό. Τα συστήματα μεταφοράς έχουν δύο κύρια οφέλη: μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε από τη γέννηση και δεν χρειάζεται να ξυπνήσετε το μωρό σας για να το μετακινήσετε από το αυτοκίνητο στο καροτσάκι. Μπορούν επίσης να είναι πιο οικονομικά, καθώς αγοράζετε και τα δύο είδη μαζί. (Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε ερωτευτεί ένα ξεχωριστό κάθισμα αυτοκινήτου και καροτσάκι, μπορείτε συχνά να φτιάξετε το δικό σας σύστημα ταξιδιού – ακόμα και αν είναι διαφορετικές μάρκες). Χρησιμοποιήστε τον οδηγό συμβατότητας παιδικού καθίσματος και καροτσιού για να ελέγξετε αν έχουν προσαρμογείς που ταιριάζουν και να μάθετε ποιους προσαρμογείς θα πρέπει να αγοράσετε. Ακόμα και μεταξύ του ίδιου τύπου καροτσιού, τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν πολύ. Και εδώ, βοηθά να θυμάστε πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το καροτσάκι την πλειοψηφία του χρόνου. Αξιολογήστε αυτές τις δημοφιλείς δυνατότητες για να δείτε ποιες είναι οι πιο σημαντικές για εσάς.

Μεριμνήστε για τα νεογέννητα: Δεν είναι όλα τα καροτσάκια κατάλληλα για νεογέννητα μωρά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεογέννητα δεν έχουν δύναμη στο κεφάλι και τον αυχένα έως περίπου έξι μηνών, οπότε αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, θα υποχωρήσουν χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το καροτσάκι σας από την πρώτη μέρα, δείτε τι πρέπει να αναζητήσετε: Ένα κάθισμα που μπορεί να ξαπλώσει πλήρως σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ένα κάθισμα που ξαπλώνει σχεδόν πλήρως αλλά διαθέτει εγκεκριμένο αξεσουάρ για νεογέννητα. Ικανότητα για ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου να κολλάει στο καρότσι (σύστημα ταξιδιού). Το να ανοίξετε γρήγορα και να κλείσετε ένα καρότσι με το ένα χέρι είναι ένα χαρακτηριστικό που αξίζει, ειδικά όταν ισορροπείτε το μωρό στο άλλο σας χέρι. Ακόμη καλύτερα? Εάν το καροτσάκι είναι επίσης αυτόνομο, δηλαδή όταν είναι διπλωμένο, στέκεται όρθιο από μόνο του χωρίς ανατροπή.

  • Πλενόμενα υφάσματα: Αν γνωρίζετε από μωρά, ξέρετε ότι είναι ακατάστατα. Το κάθισμα του καροτσιού σας θα δεχθεί “χτυπήματα” από σάλια, μπουκάλια που στάζουν και σνακ, οπότε είναι υπέροχο εάν μπορείτε να αφαιρέσετε το κάλυμμα του καθίσματος και να το βάλετε στο πλυντήριο.
  • Ρυθμιζόμενο τιμόνι: Ένα ρυθμιζόμενο τιμόνι, που συχνά ονομάζεται και τηλεσκοπικό τιμόνι, κάνει το καροτσάκι άνετο για όλους να το σπρώχνουν ανεξάρτητα από το ύψος τους. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν εσείς και άλλοι φροντιστές βρίσκεστε σε εντελώς διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη.
  • Ηλιοπροστασία: Ένας μεγαλύτερος θόλος παρέχει περισσότερη σκιά και ιδιωτικότητα στο μικρό σας. Πολλά κουβούκλια, ειδικά μεγαλύτερα, έχουν παράθυρα peekaboo για να μπορείτε να ελέγχετε το παιδί σας χωρίς να παίζετε. Μερικά διαθέτουν επίσης κλείσιμο με μαγνήτη, οπότε είναι ωραίο και ήσυχο.
  • Καλάθι καροτσιού: Ένα τυπικό καλάθι καροτσιού, που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα, είναι πιστοποιημένο ότι κρατάει 10 κιλά. (Για το πλαίσιο, ένα γαλόνι γάλα είναι περίπου 8,6 λίβρες). Αν σκοπεύετε να κάνετε πολλές αγορές με το καρότσι σας (για παράδειγμα, εάν είστε κάτοικος της πόλης και θα χρησιμοποιήσετε το καρότσι σας για ψώνια), αναζητήστε ένα καροτσάκι με ένα καλάθι XL. Η προσβασιμότητα είναι επίσης σημαντική. θα θέλατε ένα καλάθι με μεγάλο άνοιγμα για πρόσβαση στα αντικείμενά σας, διαφορετικά θα απογοητευτείτε προσπαθώντας να κουνάτε τα πράγματα μέσα και έξω.

Αξεσουάρ καροτσιού. Τα σωστά αξεσουάρ καροτσιού μπορούν να διευκολύνουν εσάς και το μωρό σας και να είστε πιο άνετοι. Μερικά αξεσουάρ που πρέπει να λάβετε υπόψη:

  • Αδιάβροχο
  • Υφάσματα/σκεπάσματα για ψυχρότερα κλίματα
  • Παιχνίδια που τοποθετούνται στο καρότσι
  • Ποτηροθήκες και μπάρες για το φαΐ
  • Σανίδα με επιπλέον ρόδα για το καρότσι