Αναπτυξιακά παιχνίδια δραστηριοτήτων για μωρά από 0-6 μηνών.

Τα καλύτερα παιχνίδια για μωρά 0-6 μηνών.

Ο χρόνος παιχνιδιού είναι σημαντικός για την ανάπτυξη των βρεφών και αυτά τα παιχνίδια μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια (και μεγάλη διασκέδαση).

Οι πρώτοι μήνες της ζωής του νεογέννητου σας φαίνεται να σχετίζονται με πάνες, διατροφή και ύπνο (ή έλλειψη). Γνωρίζατε όμως ότι ο χρόνος παιχνιδιού είναι επίσης σημαντικό μέρος της ανάπτυξης του παιδιού σας; Από τη γνωστική και φυσική ανάπτυξη έως τη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη, η σημασία του παιχνιδιού είναι αδιαμφισβήτητη.

Μέσω του παιχνιδιού, τα παιδιά κάθε ηλικίας – ακόμη και τα βρέφη – μπορούν να μάθουν για τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Και μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στη διασκέδαση: το παιχνίδι με το μωρό σας μπορεί να τους βοηθήσει να επιτύχουν σημαντικά σωματικά ορόσημα, να αναπτύξουν τους (ταχέως αναπτυσσόμενους!) εγκεφάλους τους, να τους διδάξουν για συναισθήματα και κοινωνικές δεξιότητες και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της γλώσσας.

Και δεν χρειάζεται να γίνει περίπλοκο. Ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων μηνών, το να αφιερώσετε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να κατεβείτε στο πάτωμα για να παίξετε και να διαβάσετε με το μικρό σας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο.

Ορόσημα για την ανάπτυξη του μωρού κατά τους πρώτους έξι μήνες

Υπάρχουν μερικά βασικά ορόσημα που το μωρό σας θα αρχίσει να χτυπά τους πρώτους έξι μήνες. (Λάβετε υπόψη ότι κάθε μωρό αναπτύσσεται με τον δικό του ρυθμό. Αυτοί είναι ένας γενικός οδηγός, αλλά μην διστάσετε να μιλήσετε με τον παιδίατρό σας εάν έχετε ποτέ απορίες ή ανησυχίες.) Εδώ είναι τα ορόσημα που πρέπει να αναζητήσετε, σύμφωνα με το CDC και πώς μπορούν να βοηθήσουν τα αναπτυξιακά παιχνίδια δραστηριοτήτων για μωρά:

Μωρά 0-2 μηνών:
 • Κρατώντας το κεφάλι μόνα τους
 • Χαμογελαστά
 • Κάνοντας επαφή με τα μάτια και παρακολούθηση αντικειμένων με τα μάτια τους
 • Να ψιθυρίζουν και να γουργουρίζουν
 • Γυρίζοντας το κεφάλι τους προς τους ήχους

Δοκιμάστε αυτό: Το να κρατάτε ένα μαλακό παιχνίδι μπροστά από το μωρό σας 2 μηνών κατά τη διάρκεια που είναι μπρούμητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του κεφαλιού, του λαιμού, του πυρήνα και της όρασης.

Μωρά 2–4 μηνών:
 • Κοινωνικό χαμόγελο
 • Αντιγραφή εκφράσεων του προσώπου
 • Μπαμπαλίζει
 • Φτάνοντας για παιχνίδια με το ένα χέρι
 • Κυλώντας από μπρούμητα ανάσκελα
 • Κρατώντας και κουνώντας ένα παιχνίδι

Δοκιμάστε αυτό: Το να δώσετε στο μωρό σας 4 μηνών κουδουνίστρα για να τη κρατήσει θα σας βοηθήσει να ενθαρρύνετε δεξιότητες όπως να φτάσετε και να συντονίσετε το χέρι-μάτι καθώς «ξυπνούν» από αυτές τις πρώιμες νεογέννητες ημέρες.

Μωρά 4-6 μηνών:
 • Κοιτάζοντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη
 • Απαντώντας στο όνομά τους
 • Εμφάνιση περιέργειας στα παιχνίδια και τα αντικείμενα (και προσπαθώντας να τα φάνε!)
 • Περνώντας παιχνίδια από το ένα χέρι στο άλλο
 • Κυλώντας και προς τις δύο κατευθύνσεις
 • Αρχίζει να κάθεται χωρίς υποστήριξη

Δοκιμάστε αυτό: Ένα γρήγορο, απλό παιχνίδι peekaboo με το μωρό σας 5 μηνών μπορεί να αρχίσει να διδάσκει πολύπλοκες έννοιες όπως η μονιμότητα των αντικειμένων και η κοινωνική ανάπτυξη.

Όταν επιλέγετε παιχνίδια για το νέο σας μωρό, κολλήστε με ασφαλή, απλά αντικείμενα που ενθαρρύνουν την εξερεύνηση και το παιχνίδι ανοιχτού τύπου. Πράγματα όπως κουδουνίστρες και άλλα παιχνίδια αρπαγής, μπάλες, γυμναστήρια δραστηριοτήτων και επιτραπέζια βιβλία είναι ιδανικά για την ενθάρρυνση των αναπτυξιακών ορόσημων κατά τους πρώτους έξι μήνες του μωρού σας. Υπάρχουν ακόμη και ορόσημα συνδρομητικά κουτιά προσαρμοσμένα ανά ηλικία.

Για να βοηθήσουμε εσάς και το μωρό να ξεκινήσετε να δημιουργείτε σημαντικές δεξιότητες (και μια υπέροχη συλλογή παιχνιδιών), έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα καλύτερα αναπτυξιακά παιχνίδια δραστηριοτήτων για μωρά έως έξι μηνών και μετά.

Κουδουνίστρες με ήχο

Αναπτυξιακά παιχνίδια δραστηριοτήτων για μωρά


Οι κουδουνίστρες είναι ένα βασικό στοιχείο στο κουτί παιχνιδιών κάθε μωρού και αυτό το τρίο των δονητών αναδεικνύει την κομψότητα με μια φιλική, πολύχρωμη ζωική μορφή. Η αλεπού, η κουκουβάγια και ο σκαντζόχοιρος δημιουργούν τον δικό τους μοναδικό ήχο κουδουνίσματος και διαθέτουν ελαστικά μπαλώματα με υφή για να βοηθήσουν τα μικρά χέρια να κρατήσουν σφιχτά το κράτημα για ό, τι κάνουν.Αναπτυξιακά παιχνίδια δραστηριοτήτων για μωρά

Εντυπωσιακά Παιχνίδια

Οι εικόνες υψηλής αντίθεσης (απλά σχήματα και εικόνες σε μαύρο και άσπρο) είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ανάπτυξη της όρασης του μωρού (θα βρείτε μερικά αντικείμενα υψηλής αντίθεσης σε αυτήν τη λίστα). Συνδυάστε το με απαλά, ψιλοκομμένα σχήματα, απαλέςς κουδουνίστρες και στεναγμούς, και μπορείτε να δείτε γιατί οι γονείς λατρεύουν αυτόν τον πολυ-αισθητήριο κύβο για το πρώτο παιχνίδι των μωρών τους.


Διάφοροι τρόποι για παιχνίδι

Kikka Boo Cat Musical Toy Μουσικό Παιχνίδι


Δημιουργήθηκε σε συνδυασμό με εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη παιδιών. Διαθέτει τόσα πολλά πράγματα που θα λατρέψει το μικρό σας – φωτεινά χρώματα, μοτίβα και υφές, ένα τσίμπημα, τσαλακώματα, έναν καθρέφτη peekaboo, ένα δακτύλιο και πολλά άλλα, και υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ζώων για να διαλέξετε (ένα χταπόδι, ένα παγώνι, ακόμη και ένας δράκος!) Είναι ο τέλειος σύντροφος για παιχνίδι, και χάρη στο ενσωματωμένο κλιπ, είναι ιδανικό για σύνδεση με καροτσάκια ή καθίσματα αυτοκινήτου.
Kikka Boo Mermaids

Ένα έξυπνο γυμναστήριο Δραστηριοτήτων

Η τοποθέτηση του μωρού σας σε ένα χαλί δραστηριότητας μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον κοιλιακό χρόνο λίγο πιο εύκολο για όλους – και αυτό το γυμναστήριο παιχνιδιού είναι ο τρόπος. Σκεπτικά σχεδιασμένο και βασισμένο στην έρευνα, μεγαλώνει με το παιδί σας και ενθαρρύνει τα αναπτυξιακά ορόσημα στην πορεία. Επίσης, συνοδεύεται από έναν οδηγό που σας καθοδηγεί σε ένα κατάλληλο παιχνίδι.Κουδουνίστρες

Bali Bazoo Εκπαιδευτική Μαλακή Μπάλα Κουδουνίστρα Δύο Όψεων


Τι καλύτερη πρώτη μπάλα για το μωρό σας από μια που κουδουνίζει επίσης; Οι μεγάλες τρύπες των δακτύλων στο λυγισμένο πλαστικό διευκολύνουν το μωρό να πιάσει και να τη ταρακουνήσει. Έχει εσωτερική κουδουνίστρα για διασκέδαση, θορυβώδες κυλώντας στο πάτωμα. Σε διάμετρο τεσσάρων ιντσών, αυτή η μπάλα είναι ιδανική για μωρά ηλικίας τριών μηνών και άνω.


Καθρέφτης παιχνίδι

Kikka Boo Bear Plush Mirror


Τα μωρά λατρεύουν να βλέπουν τις δικές τους αντανακλάσεις – ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουν ακριβώς τι βλέπουν. Το στήριγμα ενός καθρέφτη ασφαλείας για το μωρό (χωρίς γυαλί!) Μπροστά από το μικρό σας μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του οράματός του και να προσφέρει πολλή ψυχαγωγική ώρα στην κοιλιά. Αυτός ο καθρέφτης έρχεται επίσης με τέχνη υψηλής αντίθεσης στην άλλη πλευρά για ακόμη πιο οπτική διέγερση.Χαλάκι δραστηριοτήτων

Fisher Price Χαλάκι Δραστηριοτήτων Πάντα All-In-One


Αποκτήστε ένα λάκτισμα από τον χρόνο παιχνιδιού με αυτό το ευέλικτο γυμναστήριο χαλί δραστηριοτήτων που τροφοδοτείται από τις κλωτσιές του μικρού σας! Αυτό το αγαπημένο για μωρά πιάνο διαθέτει τέσσερις τρόπους παιχνιδιού που μεγαλώνουν με το μικρό σας — ξαπλώστε και παίξτε μαζί. Είναι υπέροχο για μουσική ανακάλυψη, φυσική ανάπτυξη και ακόμη και βασικές έννοιες όπως σχήματα, χρώματα και αριθμούς.
Παιχνιδιάρικες μελωδίες

Αναπτυξιακά παιχνίδια δραστηριοτήτων για μωρά


Τριάντα λεπτά μη επαναλαμβανόμενης μουσικής και έξι είδη για να διαλέξετε για εξαιρετική ψυχαγωγία για μικρά αυτιά. Είτε ο ρυθμός κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή το χαλαρωτικό κατά την ώρα του ύπνου, τα μωρά λατρεύουν να βλέπουν τα φιλικά λιβάδια να χορεύουν παραπάνω. Και όταν το μωρό σας γίνεται πολύ μεγάλο για ένα κινητό, το κάτω μέρος αποσπάται για ένα φορητό, αυτόνομο κουτί μουσικής μικρών παιδιών.
Αναπτυξιακά παιχνίδια δραστηριοτήτων για μωρά

Μια πλήρης αισθητηριακή εμπειρία

Η αίσθηση της αφής ενός μωρού είναι πραγματικά ευαίσθητη, οπότε χαίρεται να αισθάνεται διαφορετικές υφές με τα δάχτυλά του (και, ναι, και το στόμα τους). Και ποιος καλύτερος τρόπος για να εισαγάγετε το μωρό σας σε μια μεγάλη ποικιλία υφών από αυτό το σετ δώρων γεμάτο υφή; Τα φωτεινά μοτίβα και τα κουδουνίστρα κάθε παιχνιδιού είναι επίσης φυσικά διασκεδαστικά για τα μωρά, οπότε μην εκπλαγείτε.Διασκεδαστικό εν κινήσει

Infantino Shake-Turn-Link & Teethe Combo


Αυτό το αγαπημένο παιχνίδι των γονιών είναι διασκεδαστικό για τα παιδιά! Με μαλακούς, στενούς βρόχους χωρίς BPA τυλιγμένους σε ένα κεντρικό κουδουνίστρα, αυτό το πολύχρωμο παιχνίδι + μασητικό είναι ένα ιδανικό πρώτο παιχνίδι για το περίεργο μικρό σας. Είναι ιδανικό για να πιάσετε, να ταρακουνήσετε και να μασάτε και μπορεί εύκολα να πεταχτεί στην τσάντα της πάνας σας ή να τοποθετηθεί στο καρότσι σας για να παίξετε εν κινήσει.Το πρώτο βιβλίο του μωρού

Ανοίγω Και Μαθαίνω: Η Οικογένεια


Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για βιβλία. Συσκευασμένα με αισθητήρια διεγερτικά χαρακτηριστικά όπως κορδέλες, τσαλακωμένες σελίδες, πτερύγια και καθρέφτη, οι μαλακές, “σελίδες” υψηλής αντίθεσης θα τραβήξουν την προσοχή του μωρού και είναι εύκολο να γυρίσουν τα μικρά χέρια.Gro Company Mini Ollie The Owl Επαναφορτιζόμενο με USB

Ο καλύτερος φίλος για πάντα

Αυτό το νωθρό κουκλάκι μπορεί να φαίνεται λίγο νυσταγμένο, αλλά δεν μπορεί να περιμένει να γίνει ο νέος καλύτερος φίλος του μωρού σας. Περισσότερο από ένα μαλακό φιλαράκι, αυτό το γεμιστό κουκλάκι παίζει νανουρίσματα, φυσικούς ήχους και ακόμη και την ηχογραφημένη φωνή σας κάθε φορά που το μικρό σας κλαίει. Ένας καινοτόμος έξυπνος αισθητήρας που ενεργοποιείται με κρυστάλλους ανταποκρίνεται αυτόματα στις κραυγές, παρέχοντας άμεση άνεση στο μωρό σας (έτσι ώστε να μην θέλουν ποτέ να τα αφήσουν!) Και μια υπενθύμιση για τους φροντιστές: ενώ το μωρό σας μπορεί να λατρεύει τους γούνινους φίλους του, φροντίστε να κρατάτε αποπνικτικά από το παχνί. Αυτό το γεμισμένο ζώο προσκολλάται με ασφάλεια στο εξωτερικό, οπότε θα είναι πάντα κοντά, ακόμη και για εκείνες τις μέρες της νύχτας κραυγές.

Κρυφτό

Κρυφτούλι Στη Ζούγκλα


Πού κρύβονται όλα τα ζώα; Κάτω από θάμνους, πίσω από δέντρα, οπουδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε σε ένα σαφάρι – τα μικρά θα χαρούν να αποκαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τα πτερύγια σε κάθε σελίδα, συμπεριλαμβανομένης της δικής τους αντανάκλασης! Το βιβλιαράκι έχει πολλά ζώα για να ψάξει το παιδί, και δεδομένου ότι τα πτερύγια τσόχας είναι πολύ πιο ανθεκτικά από τα παραδοσιακά βιβλία ανύψωσης χαρτιού, αυτά τα βιβλία θα διαρκέσουν το μωρό σας μέχρι το παιδί και πέρα ​​από αυτό.
Αναπτυξιακά παιχνίδια δραστηριοτήτων για μωρά

Παιχνίδια παραλίας

Τα πιο πρωτότυπα και διασκεδαστικά παιχνίδια που κάνουν την ώρα του μπάνιου την καλύτερη της ημέρας για τους μικρούς μας φίλους. Καλή διασκέδαση!