Συμβουλές για επιλογή κατάλληλου καθίσματος αυτοκινήτου

Συμβουλές για επιλογή κατάλληλου καθίσματος αυτοκινήτου

Φέρνοντας το μωρό στο σπίτι για πρώτη φορά είναι τόσο συναρπαστικό! Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ανησυχείτε για την ασφάλεια και εάν έχετε εγκαταστήσει σωστά το νεογέννητο κάθισμα αυτοκινήτου του μωρού. Θα θελήσετε να είστε προετοιμασμένοι εκ των προτέρων! Ακολουθούν συμβουλές για επιλογή κατάλληλου καθίσματος αυτοκινήτου:

Επιλέγοντας κάθισμα αυτοκινήτου για ένα νεογέννητο

Η επιλογή ενός καθίσματος αυτοκινήτου για το νεογέννητο μπορεί να είναι συντριπτική. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι αν θα επιλέξετε ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή θα πάτε κατευθείαν σε ένα μετατρέψιμο κάθισμα αυτοκινήτου που μπορεί να χρησιμοποιήσει το μωρό για πολλά χρόνια.

Καθίσματα για βρέφη

Cybex Κάθισμα Aton 5 Classic Beige

Φορητό – δυνατότητα κλιπ μέσα και έξω από τη βάση του καθίσματος αυτοκινήτου. Μπορείτε να το φέρετε μαζί σας (γνωστό και ως, κρατήστε κοιμισμένο το μωρό) όπου κι αν πάτε.

Τα περισσότερα καθίσματα αυτοκινήτου μπορούν να συνδεθούν στα περισσότερα καροτσάκια με προσαρμογέα καθίσματος αυτοκινήτου

Το κάθισμα αυτοκινήτου μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα σε εσωτερικούς χώρους σε ακραίες θερμοκρασίες

Μπορείτε να αγοράσετε πολλές βάσεις για διαφορετικά αυτοκίνητα (σύζυγος, παππούδες, κ.λ.π.) Επίσης, η βάση μπορεί να μετακινηθεί από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο πολύ πιο εύκολο από ένα μεγάλο ογκώδες κάθισμα αυτοκινήτου.

Το μωρό θα ξεπεράσει αυτό το κάθισμα περίπου σε 10-14 μήνες (ανάλογα με το μέγεθος)

Μετατρέψιμο κάθισμα αυτοκινήτου

Gb Κάθισμα Αυτοκινήτου Everna-Fix Sweet Pink

Ανάλογα με τον τύπο (3 σε 1 ή 4 σε 1), θα είναι ο μόνος τύπος καθίσματος αυτοκινήτου που χρειάζεστε.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Πιο δύσκολο να μετακινηθεί από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.

Πρέπει να έχετε περισσότερα από ένα εάν θέλετε να έχετε ένα σε πολλά αυτοκίνητα.

Φροντίστε να βρείτε ένα που είναι εύκολο να αφαιρέσετε το κάλυμμα και να το πλύνετε (αυτά τα πράγματα περνούν πολλά όλα τα χρόνια).

Ασφάλεια

Cybex Κάθισμα Αυτοκινήτου Pallas G i-Size Autumn Gold

Η ασφάλεια είναι το νούμερο ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να αναζητάτε: αλλά πώς ξέρετε ποια εταιρεία καθισμάτων αυτοκινήτου να εμπιστευτείτε; Τα καλά νέα είναι ότι ΟΛΑ τα νεογέννητα καθίσματα αυτοκινήτου πρέπει να εγκρίνουν αυστηρούς ομοσπονδιακούς κανονισμούς ασφαλείας. Αλλά πρέπει να λάβετε μια απόφαση μεταξύ των εμπορικών σημάτων

Πράγματα που πρέπει να προσέξετε όσον αφορά την ασφάλεια:

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ποτέ να μην αγοράζετε ή να παίρνετε κάθισμα μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Τα καθίσματα αυτοκινήτων λήγουν και όσο πιο νεότερο το μοντέλο τόσο περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας θα έχει.

Καλωδίωση 5 σημείων – κάθισμα αυτοκινήτου με 5 ιμάντες τοποθετημένους στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Αυτό είναι απαραίτητο.

Προστασία πλευρικής πρόσκρουσης

Gb Κάθισμα Αυτοκινήτου Uni-All Night Blue - Συμβουλές για επιλογή κατάλληλου καθίσματος αυτοκινήτου.
  • Ευκολία προσαρμογής – τα καθίσματα αυτοκινήτου πρέπει να ταιριάζουν πάντα άνετα στο μωρό και να είναι στη σωστή θέση. Όσο πιο εύκολο είναι να προσαρμόσετε, τόσο πιο συχνά θα το κάνετε.
  • Ευκολία ενστάλαξης – ένα επίπεδο φούσκα μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίζετε εάν το κάθισμα του αυτοκινήτου είναι στο σωστό επίπεδο.

Ανεξάρτητα από την επωνυμία που επιλέγετε, ένα τεράστιο συστατικό για την ασφάλεια των καθισμάτων αυτοκινήτου είναι εντατικό. Πάντα να κάνετε την έρευνά σας και να ζητάτε βοήθεια από έναν ειδικό όταν χρειάζεται.