Συμβουλές για εγκατάσταση του βρεφικού δωματίου

Τα κύρια μέρη του βρεφικού δωματίου περιλαμβάνουν έπιπλα, κλινοσκεπάσματα και αξεσουάρ. Από τα τρία, τα έπιπλα θα είναι τα μεγαλύτερα, πιο ακριβά κομμάτια. Θα πρέπει λογικά να ξεκινήσετε επιλέγοντας πρώτα τα έπιπλά σας και, στη συνέχεια, να χτίσετε το βρεφικό δωμάτιο γύρω από αυτά τα στοιχεία. Στο άρθρο μας θα βρείτε συμβουλές για εγκατάσταση βρεφικού δωματίου.

Τι έπιπλα να επιλέξετε για ένα βρεφικό δωμάτιο

Υπάρχουν τέσσερα κύρια έπιπλα για την εγκατάσταση του βρεφικού δωματίου του μωρού σας

  • μια κούνια
  • ένα έπιπλο αλλαξιέρας
  • ένα κομοδίνο
  • μια καρέκλα

Η τιμή των επίπλων ποικίλλει και μπορεί να επηρεαστεί από τη λεπτομέρεια, το φινίρισμα, την ποιότητα κατασκευής και τη συνολική σχεδίαση. Το πρώτο βήμα στην επιλογή σας είναι να προσδιορίσετε πόσο καιρό θέλετε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Με τον προγραμματισμό, μπορείτε να σκεφτείτε ένα βρεφικό δωματιο έτσι ώστε:

Τα κομμάτια προσαρμόζονται εύκολα από το βρεφικό στο παιδικό δωμάτιο.

Τα έπιπλα έχουν απλό σχεδιασμό που μπορεί να συνδυαστεί και να ταιριάξουν εύκολα με νέα κομμάτια για να ανανεώσετε την εμφάνιση.

Τα έπιπλα είναι ουσιαστικά μόνο για ένα μωρό και νέα έπιπλα θα αγοραστούν σε λίγα χρόνια. 

Lorelli Κούνια Matrix White-Walnut 60x120

Μπορεί να σκοπεύετε να επαναχρησιμοποιήσετε τα έπιπλα βρεφικού δωματίου για αρκετά χρόνια εάν σκοπεύετε να αποκτήσετε περισσότερα παιδιά. Ωστόσο, εάν η σκέψη της σύντομης διάρκειας ζωής των επίπλων δεν σας ενδιαφέρει, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. 

Κρεβάτι Quax Trendy Griffin Grey 60x120-1

Οι μετατρέψιμες κούνιες προσαρμόζονται εύκολα στο αναπτυσσόμενο παιδί. Ανάλογα με το σχεδιασμό, αυτές οι κούνιες μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτια μικρών παιδιών, ξαπλώστρες ή / και διπλά κρεβάτια και θα χρησιμοποιηθούν για τα επόμενα χρόνια. Ορισμένα έπιπλα αλλαξιέρας μετατρέπονται με παρόμοιο τρόπο σε κομοδίνα ή άλλες μονάδες αποθήκευσης. Επιλέγοντας απλά σχέδια που μπορούν να συντονιστούν με νέα κομμάτια, θα επεκτείνετε τη διάρκεια χρήσης των επίπλων του μωρού. 

Επιλογή θέσεων επίπλων

Lorelli Βρεφικό Λίκνο Milano 2in1 Grey

Η επιλογή του λίκνου δεν αφορά μόνο το μοντέλο που θα επιλέξετε, αλλά και το πού το τοποθετείτε και στο δωμάτιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξετε το βρεφικό δωμάτιο σύμφωνα με μια αυστηρή φιλοσοφία του φενγκ σούι. Η ρύθμιση του δωματίου πρέπει να αφορά την ενίσχυση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας, της άνεσης και του ύπνου. 

Kikkaboo Λίκνο Bonne Nuit Beige Melange

Βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε το λίκνο σε ένα μέρος του δωματίου μακριά από τα παράθυρα, αποφεύγοντας τους εξωτερικούς τοίχους αν είναι δυνατόν. Σε ορισμένα κλίματα και σπίτια, οι εξωτερικοί τοίχοι μπορεί να είναι ξηροί και κρύοι. Επίσης, σκεφτείτε πώς μπαίνει το φως στο δωμάτιο σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Όταν ο ήλιος ανατέλλει το πρωί, μπορεί να μην θέλετε να λάμπει απευθείας στο μωρό σας. Το βραδινό φως από τους λαμπτήρες του δρόμου μπορεί επίσης να επηρεάσει τον ύπνο ενός μωρού. Η προσεκτική τοποθέτηση της κούνιας  μπορεί να τους βοηθήσει να σπάσουν αυτά τα λίγα επιπλέον λεπτά από τον πολύ απαραίτητο ύπνο. 

Δημιουργία χώρου αποθήκευσης

Μην υποτιμάτε το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που θα χρειαστείτε. Τα μωρά μπορεί να είναι μικρά, αλλά τα παιδικά αντικείμενα θα καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο. Όταν κοιτάζετε κομμοδίνα ή αλλαξιέρες και ράφια, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις εάν ένα κομμάτι έχει την ποιότητα να παραμείνει ανθεκτικό με την πάροδο των ετών. 

Οι αρθρώσεις και τα συρτάρια συρταριών που έχουν γωνίες στο εσωτερικό θα αντέχουν περισσότερη κατάχρηση από αυτές χωρίς. Για λόγους ασφαλείας, πρέπει να αγκυρώσετε τα ντουλάπια, τα ράφια και άλλα μεγάλα κομμάτια στον τοίχο ή να εγκαταστήσετε συσκευές κατά της άκρης. 

Επιλέγοντας ένα έπιπλο αλλαξιέρας

Πολλοί γονείς επιλέγουν να τοποθετήσουν ένα έπιπλο αλλαξιέρας στο δωμάτιο. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα στυλ και σχεδίων για τα έπιπλα αλλαξιέρας από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Αυτά τα έπιπλα χρησιμοποιούνται ως ένα άνετο μέρος για να αλλάξετε το μωρό και ως αποθηκευτικός χώρος. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως απαραίτητο να έχουμε ένα. Εάν ο χώρος ή το κόστος σας απαγορεύουν να αγοράσετε ένα, μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε το μωρό σε ένα στρωματάκι στην κρεβατοκάμαρα. 

Συρταριέρα Quax Loft White - συμβουλές για εγκατάσταση του βρεφικού δωματίου

Ορισμένες αλλαξιέρες γλιστρούν πάνω από τις ράγες των παραδοσιακών λίκνων και αναποδογυρίζουν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτές είναι μια εξαιρετική επιλογή για μικρότερα βρεφικά δωμάτια. Οι μονάδες λίκνου και αλλαξιέρας μπορεί επίσης να είναι μια επιλογή εξοικονόμησης χώρου. 

Διαλέγοντας κουνιστή καρέκλα θηλασμού, πολυθρόνα ή άνετη καρέκλα

Το τελευταίο μεγάλο έπιπλο που ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε στο βρεφικό δωμάτιο είναι μια καρέκλα. Για άνεση κατά τη διάρκεια της σίτισης αργά το βράδυ, οι καρέκλες με τα μπράτσα με επένδυση και μια ευρύτερη βάση καθισμάτων μπορούν να κάνουν τις ώρες σίτισης πιο άνετες. Θα θέλατε το κάθισμα να είναι αρκετά φαρδύ για να φιλοξενήσει εσάς και το μωρό σας, καθώς και ένα μαξιλάρι θηλασμού εάν το επιθυμείτε. 

Quax Κουνιστή Πολυθρόνα De Luxe Black Για Παιδιά - συμβουλές για εγκατάσταση του βρεφικού δωματίου

Εάν ο χώρος στο δωμάτιο το επιτρέπει, οι ευρύτερες καρέκλες είναι μια πολύ πρακτική επιλογή. Ταιριάζοντας με τα καθίσματα με μαξιλάρι μπορεί επίσης να αυξήσει την άνεσή σας, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των μάλλον κουραστικών βραδιών, ή να σκεφτείτε περιστρεφόμενες κουνιστές καρέκλες που είναι εύκολο να ολισθήσετε μέσα και έξω. Σίγουρα να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις καρέκλες που τρίζουν που μπορούν να διαταράξουν μια ειρηνική σίτιση αργά το βράδυ. 

Υποπόδιο Κουνιστής Πολυθρόνας De Luxe Saffran - συμβουλές για εγκατάσταση του βρεφικού δωματίου

Εξετάστε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε την καρέκλα κοντά σε ένα νυχτερινό φως ώστε να αποφύγετε να ανάψετε τα φώτα κατά τη διάρκεια αυτών των καθυστερημένων τροφοδοσιών. Ένα φωτισμένο δωμάτιο μπορεί να ενθαρρύνει ένα μωρό να παραμείνει ξύπνιο αντί να παρασυρθεί ήσυχα στον ύπνο.