Πληροφορίες για μπιμπερό και τάισμα μωρού.

Γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια;

Το μωρό σας μπορεί να σας δώσει ενδείξεις για το ποιο προτιμούν περισσότερο. Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Τα πλαστικά μπουκάλια είναι ελαφρύτερα από το γυαλί και είναι άθραυστα. Αλλά μπορεί να μην διαρκέσουν όσο το γυαλί. Στο παρελθόν, ορισμένοι γονείς επέλεξαν τα γυάλινα μπιμπερό για να αποφύγουν μια χημική ουσία που ονομάζεται bisphenol A (BPA) που χρησιμοποιείται σε ορισμένα πλαστικά μπουκάλια. Τώρα, όλα τα πλαστικά μπουκάλια που πωλούνται δεν περιέχουν BPA.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις θηλές;

Οι περισσότερες είναι κατασκευασμένες από σιλικόνη ή λατέξ-καουτσούκ και διατίθενται σε διάφορα σχήματα. Μερικές φορές έχουν διαφορετικούς “ρυθμούς ροής”, με βάση το μέγεθος της οπής της θηλής. Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε διάφορους τύπους για να δείτε τι αρέσει στο μωρό σας και μπορεί εύκολα να πιει. Ελέγχετε συχνά τις θηλές για σημάδια φθοράς ή ρωγμών. Αντικαταστήστε τυχόν φθαρμένα ή αποχρωματισμένα.

Πλύνετε μπουκάλια και θηλές

Μπορείτε να τα πλύνετε με απορρυπαντικό και ζεστό νερό, με το χέρι ή στο πλυντήριο πιάτων. Κάντε το κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε. Μπορεί να προτιμάτε να πλένετε τα πλαστικά μπουκάλια με το χέρι, καθώς ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι οι χημικές ουσίες διαρρέουν από το πλαστικό όταν εκτίθεται σε θερμές θερμοκρασίες.

Παραμείνετε στο μητρικό γάλα ή στη φόρμουλα;

Δώστε στο νεογέννητο μόνο μητρικό γάλα που έχει αντληθεί ή στη φόρμουλα – χωρίς νερό ή χυμό Ανακατέψτε τον τύπο ακριβώς όπως λέει στην ετικέτα. Η προσθήκη πάρα πολύ νερού αραιώνει τη φόρμουλα, μειώνοντας τη θρεπτική αξία της. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει χαμηλό νάτριο στο μωρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις. Πολύ λίγο νερό μπορεί να είναι επιβλαβές για το στομάχι και τα νεφρά του παιδιού σας.

Πώς να επιλέξετε έναν τύπο – φόρμουλα.

Οι περισσότεροι γονείς ξεκινούν με ένα τύπο – φόρμουλα από αγελαδινό γάλα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε σόγια και υποαλλεργικά είδη. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αυτό που είναι ενισχυμένο με σίδηρο. Μπορείτε να αγοράσετε φόρμουλα σε μορφή σκόνης, συμπυκνωμένο ή έτοιμο προς χρήση. Μέχρι 6 μήνες, το μωρό σας πρέπει να πίνει μεταξύ 6 και 8 ουγγιές ανά σίτιση.

Ζεστό ή θερμοκρασία δωματίου;

Είναι καλό να δώσετε στο μωρό σας ένα δροσερό μπουκάλι σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν προτιμούν τη ζεστή φόρμουλα, βάλτε το γεμισμένο μπουκάλι σε ζεστό νερό ή τρέξτε ζεστό νερό της βρύσης για 1-2 λεπτά. Ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμαντικό μπουκάλι. Μην χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων. Μπορεί να προκαλέσει καυτά σημεία που θα μπορούσαν να κάψουν το στόμα του μωρού σας. Ανακινήστε τη φόρμουλα και βάλτε μια σταγόνα στο πάνω μέρος του χεριού σας για να ελέγξετε τη θερμοκρασία. Μην το δοκιμάσετε στον καρπό σας – είναι λιγότερο ευαίσθητο στη θερμότητα.

Πώς να κρατήσετε το μωρό σας;

Βάλτε μία σαλιάρα πάνω τους και ετοιμάστε ένα πανί για να καθαρίσετε οποιαδήποτε διαρροή. Τώρα, βάλτε το μωρό σε θέση με το κεφάλι λίγο ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα τους. Κρατήστε το μπουκάλι και παρακολουθήστε τα να τρώνε. Η παρακολούθηση του μωρού σας θα σας βοηθήσει να ξέρετε πότε τελείωσε. Προσπαθήστε να τα χτυπήσετε στη μέση κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας για να βοηθήσετε το μωρό να ρευτεί και περιορίστε τη ροή του σάλιου.

Κρατήστε το μπουκάλι

Όταν είστε κουρασμένοι, μπορεί να είναι δελεαστικό να στηρίξετε το μπουκάλι σε ένα μαξιλάρι και να αφήσετε το μωρό σας να τρέφεται. Υπάρχουν όμως πολλά προνόμια αν κρατάτε το μπουκάλι ενώ τρώνε. Είναι υπέροχο για τη σύνδεση και είναι ασφαλέστερο. Το να αφήσετε το μωρό σας με ένα μπουκάλι με στήριξη καθιστά πιο πιθανό τον πνιγμό και την φθορά των δοντιών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει λοιμώξεις του αυτιού. Απολαύστε λοιπόν το μπουκάλι σας!

Πώς ξέρετε πότε τελείωσε η σίτιση του μωρού;

Το μικρό σας θα σας ενημερώσει όταν τελειώσει η σίτιση. Μπορεί να σταματήσουν να πιπιλίζουν, να απομακρυνθούν από το μπουκάλι ή, εάν είναι αρκετά μεγάλα, να το σπρώξουν μακριά. Δώστε τους την ευκαιρία να αλλάξουν γνώμη, αλλά μην τους κάνετε να τελειώσουν ό, τι υπάρχει στο μπουκάλι. Εάν το μωρό σας τείνει να βγάζει γάλα μετά τη σίτιση, ίσως χρειαστεί να του δώσετε μικρότερα αλλά πιο συχνά γεύματα και να τα διατηρήσετε σε όρθια θέση για 20-30 λεπτά μετά (αλλά όχι σε κάθισμα αυτοκινήτου).

Πώς να τα χτυπήσετε για να ρευτούν.

Εάν το μωρό σας χρειάζεται να ρευτεί κατά τη διάρκεια ή μετά τη σίτιση, κρατήστε το στην αγκαλιά σας ή στηρίξτε τον στον ώμο σας. Χτυπήστε απαλά ή τρίψτε την πλάτη τους. Μπορείτε επίσης να τα καθίσετε στην αγκαλιά σας, στηρίζοντας το κεφάλι τους, ενώ πατάτε την πλάτη τους. Μπορεί να βγάζουν λίγο γάλα, οπότε έχετε ένα πανί εύκαιρο. Εάν δεν ρευτούν μετά από λίγα λεπτά αλλά φαίνονται ικανοποιημένα, μην ανησυχείτε. Δεν ρέει κάθε μωρό μετά από κάθε σίτιση.

Μειώστε τις αναγωγές του μωρού.

Εάν το μωρό σας έχει αναγωγές, χτυπήστε το κάθε λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της σίτισης. Μην τα ξαπλώνετε και μην παίζετε μαζί τους για 45 λεπτά μετά το φαγητό. Κρατήστε τα όρθια ή στηρίξτε τα σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου μετά το γεύμα. Η αναγωγή συχνά μειώνεται όταν ένα μωρό αρχίζει να κάθεται και προστίθεται στο διαιτολόγιο του η στερεά τροφή.Εάν ανησυχείτε για το πόσο γάλα βγάζουν, μιλήστε στον παιδίατρό τους.

Αναρωτιέστε αν πρέπει να αλλάξετε φόρμουλα;

Εάν το μωρό σας βγάζει πολύ γάλα ή είναι ιδιότροπο, μπορεί να κατηγορήσετε τη φόρμουλα. Μερικές φορές, τα μωρά μπορεί να έχουν αλλεργίες που μπορούν να προκαλέσουν πράγματα όπως διάρροια, εμετό ή ξηρό, κόκκινο δέρμα. Εάν το δείτε αυτό, μιλήστε με το γιατρό του παιδιού σας. Θα σας πουν εάν πρέπει να αλλάξετε τη φόρμουλα – και εάν ναι, πώς να το κάνετε καλύτερα. Μην κάνετε αλλαγή πριν μιλήσετε με το γιατρό.

Πόσο καιρό μπορείτε να αποθηκεύσετε το γάλα;

Κάντε τη φόρμουλα όπως απαιτείται. Μην ανακατεύετε μεγάλες παρτίδες. Πάντα πετάτε τη φόρμουλα που έχει απομείνει στο μπουκάλι. Ψύξτε αμέσως τις ανοιγμένες συσκευασίες υγρού τύπου και χρησιμοποιήστε τις εντός 48 ωρών. Εάν έχετε αναμεμειγμένο τύπο από σκόνη, μπορείτε να το αποθηκεύσετε για 24 ώρες στο ψυγείο. Εάν η φόρμουλα παραμείνει περισσότερο από 1 ώρα, πετάξτε την. Ψύξτε το μητρικό γάλα για χρήση εντός 7 ημερών. Ή παγώστε το. Το μητρικό γάλα μπορεί να διαρκέσει 3 μήνες σε έναν κανονικό καταψύκτη που διατηρείται στους 0 ° F ή 6 μήνες σε έναν καταψύκτη.