Επιλέξτε το κατάλληλο καρεκλάκι φαγητού – Τοποθετείστε κατάλληλα το μωρό στο καρεκλάκι.

Τι είναι η καλή τοποθέτηση και γιατί έχει σημασία; Η επιλογή του εξοπλισμού του μωρού είναι μία από τις πιο σημαντικές για τους νέους γονείς. Υπάρχουν τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές και οι φίλοι, τα μέλη της οικογένειας, οι ομάδες γονέων του Facebook και οι κριτικές του Amazon σάς τραβούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Πώς ξέρετε τι είναι καλύτερο;

Cangaroo Καρεκλάκι Φαγητού I Eat Beige

Σχεδόν κάθε καρεκλάκι μπορεί να τροποποιηθεί για να βοηθήσει το μωρό ή το μικρό παιδί σας να είναι πιο επιτυχημένο στο γεύμα. Βλέπετε, όταν είμαστε σε καλή θέση για οποιαδήποτε δραστηριότητα, είναι πιο πιθανό να παραμείνουμε και να υπομείνουμε αυτήν τη δραστηριότητα περισσότερο. Θέλουμε πραγματικά τα μωρά μας και τα μικρά παιδιά να θέλουν να κάθονται στο καρεκλάκι τους και να συμμετέχουν στο φαγητό, να μην βγαίνουν αμέσως επειδή είναι άβολα ή ασταθή.

Τα περισσότερα ψηλά καρεκλάκια δημιουργούνται για εύκολο καθάρισμα ή μεταφορά, αλλά δεν προωθούν πραγματικά τη δυναμική καθισμάτων. Μπορεί να υποστηρίξουν ένα μωρό που δεν έχει καλές ανεξάρτητες δεξιότητες καθισμάτων, αλλά δεν οδηγούν σε επιτυχή τοποθέτηση μακροπρόθεσμα.

Επιλέξετε το κατάλληλο καρεκλάκι φαγητού.

(Να σημειωθεί, πριν φάει οποιοδήποτε φαγητό, όλα τα μωρά – χωρίς ιατρικά ή αναπτυξιακά ζητήματα – πρέπει να κάθονται ανεξάρτητα πρώτα στο πάτωμα, όχι μόνο να στηρίζονται σε ένα καρεκλάκι.

Πολλοί έχουν αλλάξει τη θέση της καρέκλας φαγητού του παιδιού τους και έχουν παρατηρήσει μνημειακή βελτίωση στο φαγητό – έχει σημασία!

Συνοπτικά, εδώ είναι μερικά σημαντικά σημεία σχετικά με την τοποθέτηση:

  • Ανεξάρτητα από το τι καρεκλάκι αγοράζετε, θυμηθείτε τη μηχανική του σώματος και τις αρχές σταθερότητας. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν κλίνει σε καμία πλευρά. Εάν ναι, σκεφτείτε να προσθέσετε μια τυλιγμένη μαξιλαροθήκη. Θυμηθείτε, το μωρό σας πρέπει να κάθεται ανεξάρτητα στο πάτωμα πριν ξεκινήσετε το φαγητό. Όμως δεν περιμένουμε να έχουν μακρά αντοχή σε αυτή τη θέση. Κάποια πρόσθετη υποστήριξη μπορεί να τους βοηθήσει να νιώσουν άνετα.
  • Αν το καρεκλάκι είναι πολύ μεγάλο για το μωρό, προσθέστε ένα μικρό ρολό πετσέτας πίσω από την πλάτη για πρόσθετη υποστήριξη και σταθερότητα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το καρεκλάκι ή το ενισχυτικό κάθισμά σας έχουν ένα στήριγμα ποδιών που φτάνει στα πόδια τους. Οι περισσότερες από τις καρέκλες έχουν ρυθμιζόμενο στήριγμα ποδιών που φτάνει στα πόδια για ηλικίες ως 6 μηνών. Εάν πρέπει να τροποποιήσετε το στήριγμα ποδιών, χρησιμοποιήστε ένα κουτί από χαρτόνι, ένα κουτί με φερμουάρ ή ένα μανίκι πισίνας και κολλήστε το στην καρέκλα χρησιμοποιώντας ταινία αγωγού ή Velcro διπλής όψης.
  • Εάν το παιδί σας κλίνει προς τα πίσω στην καρέκλα, προσπαθήστε να επανατοποθετήσετε τους γοφούς του μωρού σας και να κάνετε το μωρό να κλίνει ελαφρώς προς τα εμπρός σε θέση «θετικής κλίσης», όπως ακριβώς θα κλίνατε ελαφρώς προς τα εμπρός όταν τρώτε το φαγητό σας. Αυτή η θέση είναι επίσης γνωστή ως πρόσθια κλίση και τοποθετεί τον κορμό σε ιδανική όρθια θέση με τους ώμους ακριβώς πάνω από τους γοφούς. Βεβαιωθείτε ότι ο δίσκος της καρέκλας / ενισχυτή βρίσκεται στο σωστό ύψος του μωρού σας για να φτάσει στο φαγητό. Εάν το μωρό σας δεν είναι αρκετά ψηλό ή δεν έχει αρκετά μακριά χέρια, σκεφτείτε να προσθέσετε μια μικρή πετσέτα κάτω από το μωρό για να αυξήσετε τις ικανότητες προσέγγισης έως ότου μπορούν να το κάνουν χωρίς την πετσέτα.
  • Πολλά καρεκλάκια / ενισχυτές διαθέτουν δυνατότητα ανάκλισης. Αυτό ΔΕΝ είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό, καθώς δεν θέλουμε ποτέ τα παιδιά να τρώνε σε κεκλιμένη θέση.

Τι γίνεται με τα booster / ανυψωτές καθισμάτων για καρέκλες;

Baby to Love Φορητό Ανυψωτικό Κάθισμα Easy Up Grey Stars - Επιλέξετε το κατάλληλο καρεκλάκι φαγητού.

Τα booster / ανυψωτικά καθίσματα για καρέκλες προορίζονται για τη μετάβαση ενός μικρού παιδιού από ένα κανονικό καρεκλάκι στο να κάθεται στο σωστό ύψος με την οικογένειά τους στο τραπέζι. Στην ιδανική περίπτωση, θέλουμε το φαγητό να βρίσκετε σε θέση όχι υψηλότερο από το στήθος του παιδιού σας, οπότε ένα ανυψωτικό / booster επιτρέπει σε έναν νεαρό τρώγοντα να δει το φαγητό του όταν βρίσκεται σε μια κανονική καρέκλα.

Πότε είναι έτοιμο το παιδί σας για booster;

Baby to Love Φορητό Ανυψωτικό Κάθισμα Easy Up Pink Stars - Επιλέξετε το κατάλληλο καρεκλάκι φαγητού.

Πολλά νήπια γίνονται ανήσυχα σε ένα καρεκλάκι με δίσκο περίπου σε ηλικία 18-24 μηνών, αλλά μπορεί να συμβεί νωρίτερα ή αργότερα. Σας συνιστούμε να κρατάτε το παιδί σας στην καρέκλα του όσο είναι άνετο, αλλά τελικά τα περισσότερα παιδιά θέλουν να καθίσουν μαζί σας στο τραπέζι.

Σημείωση: το παιδί σας μπορεί να μην έχει στηριγμένα πόδια σε ένα τυπικό booster κάθισμα. Κάποιες ψηλές καρέκλες που μπορούν να μετατραπούν σε καρέκλες που σύρετε μέχρι το τραπέζι που εξακολουθούν να επιτρέπουν ξεκούραση στα πόδια. Μπορεί να είναι μια καλύτερη επένδυση μακροπρόθεσμα, επειδή δεν χρειάζεται να αγοράσετε ξεχωριστό booster κάθισμα.

Τι γίνεται με τις καρέκλες ή τα πατώματα όπως το Bumbo;

Τα Bumbo και άλλα καθίσματα στο πάτωμα ή οι καρέκλες με καθίσματα δεν διδάσκουν σε ένα μωρό να κάθεται και να βάζει τους γοφούς τους σε μια δυσμενή θέση κλίσης. Συνιστούμε να αποφεύγετε αυτές τις καρέκλες ή να τις χρησιμοποιείτε με φειδώ, και δεν τις προτείνουμε για σίτιση.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε στο να μάθετε πώς να τοποθετήσετε καλύτερα το παιδί σας στο καρεκλάκι ή τον ενισχυτή τους. Και να επιλέξτε το κατάλληλο καρεκλάκι φαγητού εσάς!